Cum puteti proteja plantele de canicula


WWW.JALUZELEVERTICALE-BUCURESTI.RO
MEREU CAUTAM PERFECTIUNEA

Cum va puteti proteja plantele de canicula

Vrem sau nu vrem daca le iubim trebuie sa ne protejam plantele din apartament, la care tineti foarte mult, au inceput sa se ofileasca? Din cauza caniculei, frunzele se ingalbenesc, iar bobocii florali se inmoaie si cad inainte de a se deschide? Specialistii va invata ce puteti face pentru a proteja plantele de efectele negative ale temperaturilor foarte ridicate.


La temperaturi mai mari de 24-26 grade Celsius este dificil de mentinut plantele in buna stare. Excesul de caldura le ingalbeneste frunzele, care cad rapid, chiar daca sunt verzi. De asemenea, la temperaturi foarte ridicate, in casa scade si umiditatea aerului, iar plantele nu au decat de suferit. Iata cateva masuri pe care le puteti lua pentru protejarea lor:

1)  Pe balcon sau la ferestre puneti jaluzele care sa opreasca razele fierbinti. In felul acesta, frunzele plantelor NU se vor mai usca;

2)  Aerisirea este foarte importanta pentru dezvoltarea fara probleme a plantelor de apartament. Aceasta trebuie insa realizata cu atentie, fara a se provoca curenti de aer care sa agreseze plantele. Pentru a fi benefica, miscarea aerului trebuie sa fie imperceptibila. Daca frunzele se misca, plantele risca sa manifeste, mai devreme sau mai tarziu, simptome caracteristice: decolorarea frunzelor sau caderea brutala a bobocilor;

3)  Plantele provenite din regiunile tropicale au nevoie de o umiditate foarte ridicata in aer. Pentru aceasta, pulverizati apa pe frunze in timpul zilei, puneti ghivecele in farfuriile lor umplute cu pietris mentinut permanent umed, sau amplasati in diferite colturi ale camerei vase cu apa. Din nefericire, utilizarea aparatelor de aer conditionat scade foarte mult umiditatea din aer si uneori provoaca curenti de aer rece.


Jaluzele Verticale | Crează-ţi insigna


MONTAJ IN 24 ORE PENTRU BUCURESTI
INALTIMEA MINIM FACTURABILA 1,8 m
PROMIS DESIGN CONCEPT
O PROMISIUNE RESPECTATA